måndag 25 oktober 2010

Seven Giraffes (5,1%) & Traquair 2010 (10 %)

Idag recenseras två nytillskott, den första gästar under längre tid, den andre är tillfällig under hösten. Nja sådär sammanfattar ölen rätt så bra! Som sagt tidigare, hamnar under kategorin rolig att testa!

Seven Giraffes bryggs av skottska Williams Bros Brewing Co. Bara namnet säger ju en del om fantasin, suck! ölen innehåller sju olika maltsorter och torrhumlad med Cascade och Styrian Golding. Vid första sippen slås man av en behaglig humle, men om det är två, fem eller sju maltsorter gör mig detsamma. Ölen är kryddad med fläder och citronzest. För oss dödliga leder en snabb sökning att citronzest är det yttersta gula på citronskalet. Detta omvandlas i upplevelsen till en frisk sommarkänsla i doftupplevelsen, men märks inte i smaken. Sammanfattningsvis: en okej öl som är bättre än en Pripps Blå eller en Kung, men bara snäppet över. Betyg: 2.5 (5.0) Pris: 23:90 för 500 ml. I Systembolagets fasta sortiment.
+ i kanten för etiketten. Jag älskar giraffer!

Traquair 2010 har en mörk, och brun färg vid upphällning. Bra skjuts i kolsyran. Traquair är en brittisk Barley Wine som i ärlighetens namn hade tjänat på att lagras. Ölen var absolut inte genomusel när det som vanligt blev så att den dracks tätt inpå inköpet. Till de negativa aspekterna kan tillföras att ölet var spritigt, lite väl bränd doft och smak och en sötma som tränger på för mycket. Övriga smaker (kaffe, choklad et cetera) hade gärna fått vara liiite mer framträdande. Positivt? Tja, jag gillar stilen. Betyg: 2.9 (5.0). Pris: 39:90 för 330 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar