onsdag 3 november 2010

Zeunerts Höga kusten (5,3 %)

Idag skrivs det om en öl som inte är särskilt rolig, inte särskilt bra heller. Men den ska ju recenseras, och förmodligen finns det många som tycker annorlunda. I helgen när det finns mer tid för lugn och ro ska jag skriva om lite roliga öl eftersom jag har en del sådana på lager. Zeunerts Höga kusten hade jag noll förväntningar på och inhandlades i brist på annat. Denna öl är en ale från Sollefteå där bryggeriet är lokaliserat. Zeunerts startade sin verksamhet 1993 då i redan befintliga lokaler anpassade för bryggning. Numera är bryggeriet ägt av Kopparbergs.

Först och främst när det gäller ölen i sig, om miljön hade varit den rätta; jag minns när jag fjällvandrade i Abisko för en jäkla massa år sedan, med fjällen och riporna tätt inpå, så hade den kanske smakat bättre. Vem vet? Jag lär i och för sig inte testa. Nä, Zeunerts Höga kusten åker i kistan och kommer att stanna där.

Vad finns att säga om doft och smakupplevelsen? Svag sötma, svag beska, brödig och mycket lätt fruktig. Det finns ingenting i helhetsintrycket som sticker ut eller utmärker ölen och hela upplevelsen blir på ett sätt intetsägande. Notera intetsägande, det är säkert ingen dålig öl, men det ska till en hel del mer för att jag ska bli intresserad. Betyg: 2.5 (5.0). Pris: 15:50 för 500 ml. Tillgänglighet: I Systembolagets fasta sortiment sedan 1997.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar