tisdag 6 oktober 2009

Black wych 5.0 % & Circle master 4.7 %



Nu är det snart dags för en omgång badminton, men självklart hinner jag recensera två öl från Wychwood brewery, Circle master och Black wych.

Wychwood Brewery startades 1983. Ett par år senare fick bryggeriet i uppdrag att brygga ett starkare öl till ett bröllop, men öl blev över från denna tillställning, som såldes utan namn på lokala sunkhak. Men misströsta inte, båda ölen är goda även om jag med bred marginal föredrar Circle master. Circle master har inte lika stor beska som Black Wych och tonen av apelsin återupplevs i smaken. Intressant! Ölet känns inte som vilken ale som helst, utan har något utöver ovanstående beskrivning, som är svårgripbart. Dessutom ser den mycket inbjudande med sin gyllebruna färg. Ett öl som jag har köpt flera gånger och kommer fortsätta att göra. Circle master har gått hem hos alla jag känner som har druckit den. Plus i kanten för att ölet är bryggt av ekologiska jordbruksvaror.

Black wych, en stout, har en tydligt rostad karaktär med en utpräglad "kaffekänsla". En len och lättsam stout, men inget extra, och kan räkna upp betydligt bättre öl än denna. Lite kuriosa, Black Wych är en folklegend om en svartklädd vacker häxa vars hobby var att koka ihop kärleksbrygder åt kärlekssökande ensamma personer. Kul att testa, men kommer inte att köpa igen.

Circle master
Betyg: 4.3 (5.0)
Pris: 23:90 för 500 ml

Black wych
Betyg: 3.6 (5.0)
Pris: 16:00 för 500 ml (förr: 22:90).

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

2 kommentarer:

  1. black wych finns inte alls att få tag i tyvärr
    e mitt favoritöl & typiska e att det inte finns en enda flaska kvar på nått systemboolag i hela severige

    SvaraRadera
  2. Ja, det är tråkigt. Black wych försvann från Systembolagets fasta sortiment 1 oktober, tillsammans med bland annat Left Hand Milk Stout och Jacobsen Brown Ale.

    SvaraRadera