Hade en helfestlig kväll igår, första gången sedan 2003 som jag var ute på egen hand (då hade jag också roligt, fast på annat sätt). Behövde vara själv och samla tankarna.
Efter ett besök på närområdets bästa pizzeria (paulibron) gick färden vidare till Bishop. Satt och mös vid brasan med en Mikkeller Beer Geek Breakfast 7,5 %. Lite väl jobbigt mycket folk, men det psykologiska spelet ala Robinson var intressant att studera. Finns så många stressade stollar! Jag saknade faktiskt min gamla pipa. Fantastiskt att ovan nämnda öl finns på tapp. Priset var rimliga 99:00 för 400 ml. Denna var fantastisk god, väldigt fyllig i munnen. Rejäl chokladsmak med en aning rökiga toner. Kanske lite väl svag kolsyra, den där kittlande känslan saknades. Detta är ett öl som är en riktig upplevelse, en gång i livet. Tänker inte köpa detta igen, trots att det är så bra! Betyg: 4.5 (5.0). En parantes är att det är ganska kul att man numera blir igenkänd i baren, och får viss förtur i barkön.
Kvällen på Bishop slutade med en Örebro Bitter (5,7%). Också på tapp! Denna var god, mycket bra! Lite karamellaktig, lite blommig. Ganska vek, nästan total avsaknad av kolsyra men det passade bra till just detta öl. Bra balanserad, en gnutta bitter i eftersmaken. Pris: 79:00 för 500 ml. Betyg: 4.0 (5.0).
Kvällen fick sedan total vändning! Precis innan stängning knatade jag in på Åhlens på gågatan och sedan var jag 1100 kronor fattigare. Oops!
På väg hem. Men då fick jag syn på LaTrattoria. Ett hak 50 meter ifrån mitt (finns en hel del sådana hak) som jag länge har tänkt besöka. Sagt och gjort! Där inne hade jag en fantastisk kväll och lärde känna mycket folk. Ägaren Salle var mycket trevlig, likaså byggnadsmontören NN som jag löste korsord med! LaTrattorias ölsortiment var kraftigt begränsat så det fick bli Norrlands Guld (5,3 %) samt en Weltenburger. Weltenburger är ju ingen nyhet, ett öl som dricks just vid sådana här tillfällen, det vill säga när sortimentet sträcker sig till en handfull produkter.
lördag 24 april 2010
onsdag 21 april 2010
Lamoral Degmont Triple 8 %
Men jag tänker ett öl som inte har älts hit och dit på de ölbloggar som finns ett google-klick iväg (detta är mycket trevligt, annars hade jag inte startat min egen), nämligen Lamoral Degmont Triple 8 % (inte att förväxlas med den nederländska greven Lamoraal Egmont, höhö).
Lamoral Degmont Triple bryggs av Brouwerij Van Den Bossche. Ett trevligt bryggeri som jag har tänkt besöka nästa gång jag är i Belgien. Det var längesen jag drack detta öl men noteringar säger INTRESSANT. Det som var mest intressant var en sötma som påminner om honung. Inslag av exotiska frukter, kanske lite banan, kanske lite mango. Som den finsmakare jag (eller rättare sagt i brist på glas) är intogs denna direkt ur flaska d:-3
Skönt kolsyrad, ganska aggressiv till en början för att dra sig tillbaka. Humlet och malten tävlar inte mot varandra och i min bok ett perfekt balanserat öl. Betyg: 4.6 (5.0). Allra bäst är att söka dig till Belgien om du vill dricka detta öl.
Etiketter:
Brouwerij Van Den Bossche,
Lamoral Degmont Triple
måndag 19 april 2010
Amager IPA (7%) & S:t Eriks pilsner (5,3%)

3.akt (5,2%) 2.0 (5.0). Recension
Hr. Frederiksen (10,5%) 2.8 (5.0) Recension
Fru Frederiksen (ej recenserad i nuläget).
Black Nitro (7,8%) 3.0 (5.0) Recension
En IPA på amerikanskt manér som enligt etiketten är bitter så in i helvete, men det håller jag fan inte alls med om för att använda deras språkbruk. Inte alls särskilt bitter, och humlen långt ifrån påträngande. Första sippen, eller klunken för min del, möttes med en förvånad blick. Detta är ett öl som jag tycker mycket om! Mycket balanserad och ren extasnjutning. Näsan fångar upp distinkt doft av persika, fruktig! Hur tydligt som helst. Inte alls särskilt fruktig dock i smaken. Medelstark kolsyra s

S:t Eriks Pilsner (5,3%) såg ju spännande ut. Snygg flaska! Ljust guldaktig i färgen. Jag orkar inte orda särskilt mycket, men gillar du humle så köp. För mig var hela ölet i sig humle. Detta + svag kolsyra var helt enkelt inte gott. Har dock smakat värre öl, självklart. Trots allt bra pris, 15:90 för 330 ml. Betyg: 2.0 (5.0). Finnes på bolaget.
måndag 12 april 2010
Kort sejour på Bishop arms och Brogatan

Därefter föreslog min gode vän Jonas att vi ska testa Lindemans Cassis Lambic (4%). Kul tyckte jag. Röd elakartad ton i färgen. Körsbärssmak men med fruktmix. Bubblor som i champagne. Kändes mer som en drink med en skvätt alkohol. Lättdrucken. Betyg: 3.8 (5.0).
Senare på Brogatan såg jag på hyllan Oud Beersel Oude Kriek (6,%) men min vana trogen blev det som brukligt en Oud Beersel Oude Gueuze Vielle (6%). Tidigare bloggrecension kan du läsa här. Ett öl som ligger mig mycket varmt om hjärtat! Därefter avslutade vi natten med Göteborgsporter från Oceanbryggeriet (5%). Ett härligt öl med inslag av lakrits och en knappt förnimmbar smak av choklad. Toppenöl. Betyg: 4.8 (5.0).
lördag 10 april 2010
Aventinus Weizen Eisbock (12 %) & Jenlain Blonde (5,9%)


Betyg: 4.7 (5.0)
Pris: 31:90 för 330 ml.
Tillgänglighet: Just nu finns 28 stycken flaskor på Hansa.
En mindre bra upplevelse måste jag säga var

Betyg: 2.0 (5.0)
Pris: 12:90 för 330 ml.
Tillgänglighet: finns på Hansa.
måndag 5 april 2010
Dugges 1/2 Idjit (7%) & Dugges Påsköl (6%)

När det gäller 1/2 Idjet (7%) så är detta ett fruktansvärt bra öl. Starka toner av lakrits, och en aning kaffeaktigt. Bra styrka! Alkoholhalten ej särskilt framträdande. Rostade kastanjer över öppen eld. Nästan kolsvart till färg. Rikligt skum som lägger sig med dryckestakten. Ett utmärkt öl, som man alltid ska ha till hands vid lämpligt tillfälle.

Betyg: 4.5 (5.0)
Pris: på vårt härliga bolag går en flaska på 39:00 för 500 ml.
Dugges påsköl (6%) har också inslag av lakrits, dock subtilt. Kolsyran är 0. Rödbrun i färgen, mindre skum än ovanstående öl. Toner av humle i doft och smak. Men nä igen, okarismatisk öl, som absolut inte hade något extra alls. Tråkig. En gång (självklart) men aldrig mer. Finns flera tusentals bättre öl än detta.
Betyg: 1.3 (5.0)
Pris: om du nu vill köpa denna är priset 29:80 för 500 ml.
Etiketter:
1/2 Idjit,
Dugges Ale- och Portbryggeri,
Dugges påsköl
lördag 3 april 2010
Cohiba Habana Cuba

Etiketter:
Cohiba Habana Cuba,
Matusalem Gran Reserva 15 Años.
fredag 2 april 2010
Founders Breakfast Stout (8,3 %)

Founders Breakfast Stout (8,3 %). Ett lysande namn och egentligen är det ju inte fel att klippa till frukost eftersom kaffesmaken och kaffedoften på ett positivt sätt är själva kärnan i ölet. Galen etikett i 50-talsstil med en alkoholiserad bebis, vilket torde reta gallfeber på moralkärringarna. Kraftig doft av kaffe vid öppnandet, en aning gräddig i konsistensen, lättdrucken och inte det minsta spritig. Fin balans av bitterhet och sötma. En ton av chocklad kan förnimmas i smaken. Ett toppenöl som får toppenbetyg: 5.0 (5.0). När jag dricker detta öl drar jag ju självklart en parallell till Péché Mortel (9,5 %) från Brasserie Dieu Du Ciel som jag ska besöka i början av juni (har jag sagt det tidigare :-) ) som är minst lika bra.
Jag kom över en flaska Founders Breakfast Stout på Systembolaget. Cirka 54:90 för 330 ml. För en månad sedan fanns ölet att tillgå på Bishop, oklart hur det ser ut idag.
torsdag 1 april 2010
Bishop och påsköl eller i alla fall öl
Suck, påsk! Folk blir som vansinniga, men det är klart, 2 ½ dagars ledighet från jobbet är ju inte fel. Hinner med att pyssla med bloggen och naturligtvis dricka öl. Precis hemkommen från Hansa, och tog mig friheten att föreviga mitt inköp. Från vänster till höger: Oppigårds starkporter (5,9%) Dugges påsköl (6%) Sigtuna vårweizen (5%) Pumpviken påsköl (5,8%) Aventinus Weizen Eisbock (12 %).

Men, dagens inlägg ska handla om Kalles och mitt spännande besök på Bishop häromkvällen.
Kvällens första öl hade jag tänkt köpa tidigare, i Danmark, men kände att nu är det dags att göra slag i saken på Bishop istället. Ölet jag skriver om är Amager Black Nitro (7,8%), en dansk svart IPA. Som tur var tog jag för första gången med mig kameran. Ursäkta att bilderna ligger huller om buller, men det blir så. Priset var till en början helt okej, 132 kr för 500 ml, men precis som de öl jag tidigare har druckit från Amager Bryghus ganska intetsägande och tråkigt (se tidigare recensioner här och här). Och då kändes det inte värt pengarna. Men
samtidigt är det en tjusning i att testa. Kolsvart färg, och en doft av rostad malt. Smakade väldigt lite humle. Medelkraftig kolsyra. Smak av någonting bränt samt choklad. Ett öl som smakade bättre för varje klunk, men som inte riktigt nådde fram. Betyg: 3.0 (5.0).
Kalles första öl för kvällen blev Mikkeller Tomahawk Single Hop IPA (6,9%), tror att priset var cirka 89 kr för 330 ml. Orange i färgen, humle och humle är en bra beskrivning. Blommig citrus. Bitter. Inte alls komplex, utan dessa tre egenskaper är vad det handlar om. Helt okej. Betyg 3.0 (5.0).
Jag gav mig i kast med Ålö Ale (5,6%) från mitt kära Nynäshamns ångbryggeri, 68 kr för en halvliter var ju rena fyndet. Kul att den fanns på fat. En ljus bärnstensfärgad ale, humlearomatisk med en aning efterbeska, svagt
kolsyrat, men det är helt okej. Påminner mycket om deras Indianviken Pale ale som jag drack i fredags. Mycket trevligt öl. Betyg: 3.9 (5.0).
Kalle högg in på Highlander Beer (4,8%) från Missoula Brewing Company i Skottland. Helt ärligt minns jag den inte så väl, humlearomatisk. Testa själv. Jag hade inte köpt, tunn och intetsägande som sagt. Fanns i olika varianter.
Amerikanska Avery är ju ett intressant bryggeri, kan dra mig till minnes att det enda jag har testat i deras sortiment är ju det fasansfulla ölet Mephistoteles stout (16 %) dock ej recenserad ännu. Så jag tyckte att det var dags för rättvisans skull att dricka och analysera deras Ellie's Brown Ale (5,8%). Detta var faktiskt riktigt bra. En halvsöt karamellaktig smak, med inslag av torkad frukt. Måttlig humleton i eftersmaken. Ett bra och snyggt öl om m
an får säga så, som jag sipprade på ett bra tag. Betyg: 4.0 (5.0). Pris: cirka 89 kr för 330 ml.
Mikkeller igen i form av deras Single Hop East Kent Golding IPA (6,9%). Blev ju generösa mängder humle denna kväll, fast nu med annan humlesort. Snällt och mjukt öl, kändes som att komma hem efter en tuff arbetsdag. Betyg: 4.0 (5.0).
Ölands påsköl skrev jag om i föregående inlägg. Naturligtvis blev det ytterligare en sådan. Se bild, se tidigare omdöme.
Nu orkar jag inte skriva mer om kvällen, övriga öl som dracks var Port Brewing WipeOut IPA (7%), Brooklyn East India Pale Ale (6,8%), Pickla Pils (4,8 %) samt en dammig gammal raritet med okänt innehåll som personalen letade upp ifrån källaren (jag hade gått hem, ska fråga Kalle). Dessa recenseras vid lämpligt tillfälle.
Okej alla, GLAD PÅSK!





Men, dagens inlägg ska handla om Kalles och mitt spännande besök på Bishop häromkvällen.
Kvällens första öl hade jag tänkt köpa tidigare, i Danmark, men kände att nu är det dags att göra slag i saken på Bishop istället. Ölet jag skriver om är Amager Black Nitro (7,8%), en dansk svart IPA. Som tur var tog jag för första gången med mig kameran. Ursäkta att bilderna ligger huller om buller, men det blir så. Priset var till en början helt okej, 132 kr för 500 ml, men precis som de öl jag tidigare har druckit från Amager Bryghus ganska intetsägande och tråkigt (se tidigare recensioner här och här). Och då kändes det inte värt pengarna. Men

Kalles första öl för kvällen blev Mikkeller Tomahawk Single Hop IPA (6,9%), tror att priset var cirka 89 kr för 330 ml. Orange i färgen, humle och humle är en bra beskrivning. Blommig citrus. Bitter. Inte alls komplex, utan dessa tre egenskaper är vad det handlar om. Helt okej. Betyg 3.0 (5.0).
Jag gav mig i kast med Ålö Ale (5,6%) från mitt kära Nynäshamns ångbryggeri, 68 kr för en halvliter var ju rena fyndet. Kul att den fanns på fat. En ljus bärnstensfärgad ale, humlearomatisk med en aning efterbeska, svagt

Kalle högg in på Highlander Beer (4,8%) från Missoula Brewing Company i Skottland. Helt ärligt minns jag den inte så väl, humlearomatisk. Testa själv. Jag hade inte köpt, tunn och intetsägande som sagt. Fanns i olika varianter.
Amerikanska Avery är ju ett intressant bryggeri, kan dra mig till minnes att det enda jag har testat i deras sortiment är ju det fasansfulla ölet Mephistoteles stout (16 %) dock ej recenserad ännu. Så jag tyckte att det var dags för rättvisans skull att dricka och analysera deras Ellie's Brown Ale (5,8%). Detta var faktiskt riktigt bra. En halvsöt karamellaktig smak, med inslag av torkad frukt. Måttlig humleton i eftersmaken. Ett bra och snyggt öl om m

Mikkeller igen i form av deras Single Hop East Kent Golding IPA (6,9%). Blev ju generösa mängder humle denna kväll, fast nu med annan humlesort. Snällt och mjukt öl, kändes som att komma hem efter en tuff arbetsdag. Betyg: 4.0 (5.0).
Ölands påsköl skrev jag om i föregående inlägg. Naturligtvis blev det ytterligare en sådan. Se bild, se tidigare omdöme.
Nu orkar jag inte skriva mer om kvällen, övriga öl som dracks var Port Brewing WipeOut IPA (7%), Brooklyn East India Pale Ale (6,8%), Pickla Pils (4,8 %) samt en dammig gammal raritet med okänt innehåll som personalen letade upp ifrån källaren (jag hade gått hem, ska fråga Kalle). Dessa recenseras vid lämpligt tillfälle.
Okej alla, GLAD PÅSK!





Prenumerera på:
Inlägg (Atom)