onsdag 21 oktober 2009

Hr. Frederiksen 10.5 %



Förväntningarna var höga när jag äntligen gjorde slag i saken och köpte Amager Bryghus Hr. Fredriksen, en imperial stout. Kuriosa är att Amager Bryghus inledde sin verksamhet 2007 i en källare under en lagerbyggnad i Kastrup.

Först det negativa, ölet känns tjockt i munnen och har en tung eftersmak, vilket inte är något jag faller för. Den höga alkoholhalten är relativt tydlig med andra ord. Inte så att man njöt hela vägen, synd.

Positivt är att det är ett öl i lyxpaket dvs en lyxig känsla att sitta med Hr. Frederiksen. Ölets svarta färg är imponerande och kaffekänslan är inte fel. Till synes en aptitretare.

Som med många andra öl var den rolig att testa, men kommer inte att köpa den fler gånger. Ska pröva Fru Frederiksen vid ett lämpligt pubbesök och när suget för just en sådan finns. Den som lever får se!

Betyg: 2.8 (5.0)
Pris: 64:00 för 500 ml.
Tillfällig på Systembolaget. Skulle trots intrycket av ovanstående öl vara roligt att införskaffa Amager provningsbox som innehåller: Christianhavn Pale Ale 5,5% x 2; Dragør Tripel 9% x 2; Sundby Stout 6,2% x 2; Bryggens Blond 5% x 2; IPA 7% x 2. Priset är 762 :-. Som hittat, eller inte :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar