måndag 5 april 2010

Dugges 1/2 Idjit (7%) & Dugges Påsköl (6%)

Idag ska jag blogga om bryggeriet Dugges Ale- & Portbryggeri. I ärlighetens namn en ny bekantskap för en hobbyöldrickare till skillnad från många seriösa så kallade ölkännare . Extremt virrig hemsida. Välja bland olika sviter, pfft!? Har testat 1/2 Idjit som synes på bilden. Ja inte bara testat, köpt ett flertal gånger eftersom den är så god. Dugges påsköl dracks i lördags. Inte bra! Min strupe buhade rejält. Lager No.1 var nära att slinka ner i korgen i torsdags, men nä. Dock med tanke på 1/2 Idjit så är min känsla för bryggeriet starkt, och de har förmodligen många goda och tänkvärda öl som talar för ett besök på bryggeriet. Dugges är ett så kallar mikrobryggeri som startade 2005 i Mölndal, och mikrobryggeriernas trendbytande uppkomst värmer ju i hjärtat.

När det gäller 1/2 Idjet (7%) så är detta ett fruktansvärt bra öl. Starka toner av lakrits, och en aning kaffeaktigt. Bra styrka! Alkoholhalten ej särskilt framträdande. Rostade kastanjer över öppen eld. Nästan kolsvart till färg. Rikligt skum som lägger sig med dryckestakten. Ett utmärkt öl, som man alltid ska ha till hands vid lämpligt tillfälle.

Betyg: 4.5 (5.0)
Pris: på vårt härliga bolag går en flaska på 39:00 för 500 ml.

Dugges påsköl (6%) har också inslag av lakrits, dock subtilt. Kolsyran är 0. Rödbrun i färgen, mindre skum än ovanstående öl. Toner av humle i doft och smak. Men nä igen, okarismatisk öl, som absolut inte hade något extra alls. Tråkig. En gång (självklart) men aldrig mer. Finns flera tusentals bättre öl än detta.

Betyg: 1.3 (5.0)
Pris: om du nu vill köpa denna är priset 29:80 för 500 ml.

1 kommentar: