fredag 11 december 2009

Founders Curmudgeon Old Ale 9,8 %

Founders Curmudgeon Old Ale är ett typexempel på ett obalanserat öl, och där tillverkaren kapitalt har misslyckats med att inte maskera alkoholsmaken. Eller detta kanske inte var avsikten? Då är det ingen öl för mig, som sagt!

Jag hade väl medelhöga förväntningar, veckan innan intogs Founders Double Trouble IPA (9,4 %), en humlebomb som ändå kommer att recenseras separat. Har testat även ett par andra öl från bryggeriet och det känns som att de vill pressa gränserna, och komplexiteten blir därefter. Med detta sagt låter det som ett värdelöst öl, men så är det inte, finns i mitt tycke en del intressanta upplevelser.

Founders Curmudgeon Old Ale är mycket svagt kolsyrad, medelbrun och grumlig till färgen. Intensiv alkoholsmak som förtär det mesta, men svaga smaker av vanilj, honung (två favoriter) tobak, gammalt utedass, karamell och humle dyker upp i gommen.

Inlägget eller recensionen känns en aning schizofrent, men detta är ett öl som jag tycker om och inte tycker om, kommer dock ej köpa det igen, så är det bara! Medelbetyg.

Betyg: 2.5 (5.0)
Pris: 40:00 DKK för 330 ml.
Founders Curmudgeon Old Ale finns i välsorterade butiker i Köpenhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar