lördag 28 augusti 2010

Hantverksbryggeriets Kosacken (7,5%) & Mikkeller Centennial Single Hop IPA (6,9%) samt övriga öl i veckan

Den snart gångna veckan har varit lugn ur en ölsynpunkt, men ack så trevlig. Amager Bryghus Nitro (10%) är kanske än så länge årets överraskning?! Otroligt god, det blev till och med en hastig promenad bort till bolaget i tisdags och köpte, trots priset, ytterligare ett par flaskor, varav den ena dracks under gårdagen som en, låt säga slags uppvärmning. Även klassikern Westmalle Tripel (9,5%) slank ner. Gammal recension finnes här. Nitro förtjänar att recenseras mer utförligt och det ska jag se till att göra när tid ges.

Efter en drink och en trist Heineken på fat (i brist på annat) styrdes skutan mot Bishop. Även vid detta tillfälle (som förra veckan) fanns tidsutrymme för två öl. Denna lördag erbjöds Kosacken (7,5%) på fat. Kosacken är en rejält kraftig stout och är inget som direkt dansar ner i strupen. En massiv köttig och rökig smak, lite sådär sotaktig känsla ni vet, fullkomligt exploderade i munnen. Moccafärgat och rejält krämigt skum. Tog lååång tid att få den upphälld, men blev då under tiden en trevlig konversation med killen i baren. Bland annat öppnar det nya Bishop på Gustav Adolf torg den 6 september. Kosacken är bäst hittills av dessa till namnet medeltidsinspirerade lustigheter som Hantverksbryggeriet presenterar även om det är svårt och många gånger dumt att jämföra olika stilar. Betyget blir högt, 4.5 (5.0). Pris: 69 kronor för 330 ml.

Den andra ölen då? Jo, Mikkeller Centennial Single Hop IPA (6.9%) som är en fantastisk trevlig och fin öl. Jag har blivit ett riktigt fan av humle och denna Mikkeller är ett jordnära, uppfriskande, ganska svagt och därmed anständigt icke-överdrivet humlat öl. En riktig höjdare som passar bra att bryta av med mellan "humlebomberna". Testa detta nästa gång ni är på exempelvis Bishop, jag bifogar ett tidigare foto från när jag hade en flaska hemma. Högsta betyg: 5.0 (5.0). Pris: 89 kr för 330 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar