torsdag 19 augusti 2010

Avery New World Porter (6,7%) & Grimbergen Double (6,5%)

Under tiden som jag smuttar på Sierra Nevada Southern Hemisphere Harvest Fresh Hop Ale (6,7%) från tillfälliga släppet i måndags (bolagets alltså) passar det ju utmärkt att skriva några rader om Avery New World Porter som lanserades den andre augusti och som finns så länge lagret räcker.

Avery New World Porter är en traditionell porter med en särskild twist som består i att den är torrhumlad. Tja, hur ska man då beskriva ölet? Självklart smak av humle, lite beska och som brukligt för en porter; choklad och kaffe.

Kan ju inte antyda något annat än att Avery bjuder på en trevlig porter och inte dålig på något sätt, men kanske lite tråkig trots allt. I mig finns en känsla av förnöjsamhet med det antal flaskor jag köpte och kommer förmodligen inte att dricka detta öl igen. Men kul att ha testat och prisvärt då priset är satt till 26:90 för 330 ml. Betyg: 3.0 (5.0).

Grimbergen Dubbel från Brouwerij Alken-Maes har en svag kryddig doft som är svår att identifiera. Men vad gör det? Maltig smak som ett resultat av ölstilens natur och förövrigt massvis av karamell som ger en vass sötma. Elegant syrlig och fruktig med inslag av kanske plommon, svart vinbär och druva. I utseende mörkt bärnstensfärgad och i konsistens krämig och tjock med medelkraftig kolsyra. Sammantaget ett öl som får mina varma rekommendationer. Betyg: 4.5 (5.0). Köpte en flaska i Köpenhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar