tisdag 17 november 2009

Urthel Hop-It 9,5 %


De Koningshoeven är ett spännande bryggeri, och när Urthel Hop-It tillfälligt släpptes på Systembolaget var denna ett givet köp. Förväntningarna var höga efter att tidigare ha druckit Urthel Samaranth Quadrium (11 %). Recension kommer.

Urthel Hop-It kändes som en smekande varm lavett i ansiktet genom en relativt påträngande alkoholsmak, men absolut inte en obehaglig sådan. Urthel Hop-It uppfyllde mer än väl berömt förväntningarna. Det är helt enkelt en underbart bra öl. Faktiskt så bra att jag köpte ytterligare några flaskor för framtiden.

Förutom alkoholen upplevdes smaken som tropiskt fruktig, med ett brödigt inslag. Citrus är också förnimbart. Kraftigt kolsyrad vilket uppskattas. Inbjudande guldtonad färg. För övrigt en komplex och delvis ogripbar smak, men balanserad. Upplevelsen av Urthel Hop-It kan förmodligen på grund av komplexiteten variera gång efter annan, men på ett spännande positivt sätt. Köp!



Betyg: 4,7 (5.0)
Pris: 69:70 för 750 ml.
Urthel Hop-It finns i Systembolagets tillfälliga sortiment. Hansacompagniet i Malmö har just nu 56 stycken flaskor i lager.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar