torsdag 26 november 2009

Alex rekommenderar inför helgen...

Inför stundande helg är det på plats med ett par öltips. Först ut är:

Belhaven Twisted Thistle IPA, (5,3 %).

Twisted Thistle är en frisk fläkt, smakar som godis, kanske som hallonbåtar och smaken är minst sagt fruktig. Svag beska och svag alkoholsmak. Guldaktig färg och relativt stark humledoft. Verkar vara populär, gillas på mitt jobb. Min första öl från Belhaven och blir lätt sugen på att testa fler när tillfälle ges. Belhaven är lokaliserat i Skottland. Produktionen startade på 1700-talet så bryggeriet har några år på nacken. Trevlig nyhet (2009-10-01) från gröna lyktan.


Betyg 3.9 (5.0)
Pris: 15:50 för 355 ml.
Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Nästa öl till rakning är North Coast Brewing Companys Red Seal Ale (5,6 %). Ett öl som jag märkligt nog har missat på bolaget, men känns relativt okänd. Ölet har dock sålts sedan 2007 i ovannämnda butik.

Red Seal Ale är ett genuint hantverk medelst en extremt välbalanserad smakfördelning mellan beska och sötma. Till färgen bärnsten. Börjar kännas tjatigt, men även detta öl är en aning fruktigt. Inslag av humle. En perfekt beskrivning är lagom, allt är lagom. Den fruktiga smaken, inslaget av humle, och alla andra smaker som är svåra att identifera och det är inte heller min förhoppning att göra så efter första gången. Testa själv, exempelvis nu till helgen. Tänker inte rabbla en massa om själva bryggeriet, gör det i samband med att jag har testat deras Brother Thelonious, he he.



Betyg: 4.0 (5.0)
Pris: 22:40 för 355 ml.
Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Till sist, om du är på balkan, och ska ut och festa i helgen, drick inte Sarajevska pivo (5 %) bryggt av Sarajevska Pivara. Den var inget vidare :-)

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar