fredag 13 november 2009

Nils Oscar rökporter 5,9 %


Nils Oscars öl dracks för några år sedan. Smakade då deras kalasöl (5,2 %) samt deras India Ale (5,3). Tyckte dessa smakade mest gammal aska och har därefter inte sökt mig till Nils Oscar fler gånger. Tills i nu i veckan. Och detta köp var ingen besvikelse.

Slog till med Nils Oscar rökporter som är ett rödskimmrande överjäst öl. En kraftig rökkaraktär tränger fram i smak och lukt. Mums! Påminner om rökt korv snarare än grillad korv vid lägerelden med scouterna. Maltet är till 80 % rökt över bokved enligt tillverkarens hemsida. Resterande 20 % är tre olika slags malt i olika nyanser, samt karamellmalt. För mer information se deras hemsida.

Nils Oscar rökporter passar säkert som allra bäst att avnjutas i en småbåtshamn med närliggande rökeri på Österlen. Den rökiga stilen kommer verkligen fram på bästa sätt, och detta var förvånande och uppskattat. En mycket god öl som kommer drickas framöver.

Plus i kanten för snygga, stofila och distinkta etiketter på flaskorna. Designen är i grunden densamma, endast färg på över och underdel särskiljer de olika sorterna.

Betyg: 4.8 (5.0)
Pris: 24:90 för 500 ml.
Nils Oscar rökporter finns i Systemolagets ordinarie sortiment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar