söndag 21 november 2010

Några Julöl

Julöl från förra året och nu känns det läge att recensera eftersom dessa öl även finns att tillgå i årets sortiment. I år har jag endast testat Oppigårds Winter Ale (5,3%). Naturligtvis finns det även ett par flaskor Mikkeller Santa's Little Helper (10,9%) i kylskåpet. Harviestoun Mr Sno'balls (4,5%) kännetecknades mest av att den var mycket syrlig, bitter och smakade sjögräs. Inget som passade min smak. Jag gillar annars Harviestouns friska öl. Namn och etikett är coolt och tilltalande. Men nej, inget köp kommande jul. Betyg: 2.4 (5.0). 24:90 för 330 ml.



Mysingens midvinterbryggd (6%) från Nynäshamns Ångbryggeri var en liten besvikelse. Märklig markant kryddning av bland annat apelsinskal, muskot och nejlika. Stor beska och svag sötma. Jag upplevde denna öl som obalanserad. Blir inget inköp i år. Betyg: 3.0 (5.0). Pris: 30:70 för 500 ml.






Samuel Adams Winter Lager (5,5%) är exakt som bryggeriets oktoberfestöl väldigt enkel och mild i aromen. Ölen har liksom inget sting. Svag kryddning. Kanel mest, lite tall och citrus. Det känns dumt att köpa denna öl enbart för att det är en julöl. Pröva istället annat från bryggeriet. Det finns ju några sorter i bolagets fasta sortiment. Betyg: 2.9 (5.0). Pris: 17:50 för 355 ml.

Om dessa tre öl jämförs föredrar jag Samuel Adams Winter Lager, den var tråkig men inte otäck. Prisvärd jämfört med övriga två. Mr Sno'balls var ganska vidrig. Mysingens midvinterbryggd kändes misslyckad och var helt enkelt inte aptitlig. Dyr. Nä, detta året har börjat bättre medelst humlerika Oppigårds Winter Ale som var istället lite av en positiv överraskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar