måndag 9 maj 2011

En kväll på Bishop Arms...

På tal om Raasted (se tidigare inlägg). På Biskopen i Malmö erbjuds just nu Raasted Forår, på fat. Denna skapelse är en amerikansk pale ale på 5,5 %. För övrigt var det roligt att se att kylen var rejält laddad med öl från bryggeriet, bland annat Cascade IPA. Angående Forår var det dock inte särskilt mycket att ha, även om det för sakens skull måste nämnas, att den slank ner. Men det gör det mesta. Anledningen var att ölet var alldeles för väl tilltaget i sötman, vilket helt tog överhanden. Hyfsad beska. Obalanserad är rätt snällt sagt, och allt övrigt blev plötsligt orelevant att ens tänka på avseende ölets egenskaper (Ja, är också lite lat). Betyg: 3.0 (5.0).

Kvällen spenderas i gammalt gott sällskap, alldeles för längesedan vi sågs, och övriga inköp var beprövade sådana då ölen inte hamnade i fokus. Ur ölsynpunkt blev kvällen ändå en upplevelse! Kanske eftersom allt var lugnt och städat, vilket gjorde att mina smaklökar var i fin form. Brooklyn Black Chocolate Stout (10,2 %) som blev nästa öl höjde sig ett par snäpp. Detta öl har recenserats tidigare här. Till skillnad från i höstas en väääldigt ljuvlig chokladsmak. Så tydlig att det var en ren fröjd. Vätskan upplevde jag inte heller som så särskilt tunn. Förra gången drog jag väl denna i ett nafs. Att ölet var spritigt var det även denna gång, och det är fortfarande negativt. Betyget revideras: 4.1 (5.0).

Även Lakridsporter från Det Lille Bryggeri överraskade (också på fat). Recensionen från i julas hittar du här. Fantastisk fin smak av lakrits, och beskan var mer som jag ville ha det. Imponerande. Det enda som störde var att den var lite väl tunn i kroppen, särskilt och kanske just därför, blev det tydligt i jämförelse med Brooklynölen som dracks innan. Betyget höjs även här och landar på 4.0 (5.0).

Kvällen avslutades neutralt, vilket inte var alltför beklagligt med tanke på vad Biskopen hade erbjudit. Skebo bruksbryggeries dycker har tidigare testas på Tröls i Malmö, och jag är inte särskilt imponerad, och deras Spring Suprise (5%), var inget undantag. Lanseras som en våröl, inget större fel, men rätt smaklös för att få till de rätta vårkänslorna. Rejält tilltaget skum, och en rödtonad färg. Svag syrlig smak av frukt, svagt blommig, svag humlebeska. Samma i doft. Inget öl som passar mig, möjligtvis min flickvän som helst inte dricker öl alls. Betyg: 3.0 (5.0).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar