fredag 29 april 2011

Asahi (5%)

För ett tag sedan skrev jag några rader om Kirin Ichiban, och nu är det dags för Asahi. Olika namn men lika blaskig, eller Asahi är marginellt bättre.

Företagets huvudkontor i Azumabashi nära Asakusa, Tokyo är känt för den gigantiska (43 meter lång och 360 ton tung) takskulpturen som skall påminna om en eldsflamma och ett skummande ölglas, men som i folkmun har fått namn som "den gyllene bajskorven" och liknande. Intressant, eller hur?

Nu till ölen, en ljusgul tunn, vattnig vätska kopplar direkt greppet i munnen. Lite tråkig beska och sötma i smaken + en del svaga och oidentifierbara och föga intressanta konstlade smaker, bland annat med antydan till citrus. Etikettens "super dry" är ju att ta i, men visst, den är torr i avslutningen. Trots allt är Asahi förvånansvärt fräsch (är väl just för att det mest påminner om vatten) och går ju lätt ner en stekhet sommardag även om det långt ifrån är mitt förstahandsval i genren. Snäppet högre betyg jämfört med Kirin, det vill säga 2.1 (5.0). 16,90 för 330 ml. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar